"Jobb mint az e-mail!" szolgáltatás népszerűsítő játékunk elkezdődött, keresd a lenti menüpontban!

https://alkuszi.alfa.hu/jobb-mint-az-email/

KGFB Szerződések évfordulóra történő felmondása

Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink kiszolgálása érdekében összefoglaljuk számotokra a kgfb szerződések évfordulóra történő felmondásához és azok befogadásához kapcsolódó legfontosabb információkat.

 • A december 31-i évfordulós szerződések esetében december 01. (péntek) 24:00 óra
 • 12.31. utáni évfordulós szerződések esetében a „Szerződés évfordulója -30 nap 24:00 óra” (tehát pl. 05.01-jei évforduló esetén 04.01. 24:00 óra)

Kérjük, hogy a felmondások beküldéséhez a webszerviz szolgáltatásunkat szíveskedjetek használni. Ez megfelelő és elegendő, ezért kérjük, hogy webszerviz küldés esetén e-mailen, faxon, papíron ne küldjétek be a felmondást.

 • A december 31-i évfordulós szerződéseket érintő felmondásokat 2023. december 1-jén (péntek) éjfélig lehet elfogadni.
 • A papír alapú felmondásokat minden esetben érkezési bélyegzővel kell ellátni. A papír alapon átvett, de elektronikus formában továbbított felmondásokat az érkezési bélyegzővel ellátott formában kell szkennelni. (Egyértelműen látszódnia kell a beérkezés időpontjának, és az átvétel helyének.)
 • Az ügyfelek számára nyitva tartott ALFA egységek, 2023. december 1-jén, pénteken a nyitvatartási idő végéig fogadhatják el a személyesen leadott felmondásokat.
 • Az ALFA egységekbe beérkezett felmondásokat 2023. december 01-jén, péntek éjfélig lehet elfogadni.
 • A nem december 31-i szerződések esetében legkésőbb a „Szerződés évfordulója – 30. napon kell beérkeznie a biztosítóhoz.
 • Elegendő az elektronikus továbbítás, a papír alapú felmondás továbbítására ebben az esetben nincs szükség.

 

Felmondás formája

Felmondáshoz szükséges iratok

Web Service szolgáltatás alkuszi partnerek részére

A Web Service szolgáltatás alkuszi partnereink részére kialakított szolgáltatás, melynek keretében partnereink elektronikus formában adják át a biztosító részére szerződő/üzembentartó ügyfelünk által kezdeményezett felmondást.

A kialakított szolgáltatás eléréséhez partnereink előzetesen jogosultságot kapnak.

Évforduló dátumának lekérdezése

Értékesítési partnerek esetében:

 • PKR/Infotár/ Állományegyeztető listák
 • Az állománylistában a rovat neve: Techn.kezd év.hó.nap -1 nap

Megbzott biztosításközvetítői partnereink minden főkódra a BROKERI_HETI_ALLEGY_0000900000_20170000.xls listában ellenőrizhetik a törölt szerződéseket.  A lista a PKR-n kívüli statisztikák Listák/Egyeztető listák/Állományegyeztető listák mappában kerül terítésre minden héten.

Ha egy felmondást még határidő előtt vissza kíván vonni az ügyfél:

 • A felmondás visszavonását elektronikusan (esetleg írásban levélben, faxon), vagy telefonon kell jeleznie ügyfelünknek. A felmondás visszavonását az Ügyfélkiszolgálási Operációmunkatársai hajtják végre. Feltétel: A felmondás visszavonása az évforduló előtt 1 nappal érkezzen be
 • Felmondás törlése funkció a Web Servicen nincs.

.