Figyelem!

A brand váltást követő türelmi idő leteltévél, kérjük gondoskodjatok, hogy minden korábban böngészőbe mentett alkalmazásunk már alfa.hu végződésű legyen!

Amennyiben PKR, Frontend, Edok, Corporate oldal elérési hibával találkozol, akkor az oldalunkon található hivatkozásokat használhatod, mentheted magadnál!

KGFB Szerződések évfordulóra történő felmondása

Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink kiszolgálása érdekében összefoglaljuk számotokra a kgfb szerződések évfordulóra történő felmondásához és azok befogadásához kapcsolódó legfontosabb információkat.

  • A december 31-i évfordulós szerződések esetében december 01. (péntek) 24:00 óra
  • 12.31. utáni évfordulós szerződések esetében a „Szerződés évfordulója -30 nap 24:00 óra” (tehát pl. 05.01-jei évforduló esetén 04.01. 24:00 óra)

Kérjük, hogy a felmondások beküldéséhez a webszerviz szolgáltatásunkat szíveskedjetek használni. Ez megfelelő és elegendő, ezért kérjük, hogy webszerviz küldés esetén e-mailen, faxon, papíron ne küldjétek be a felmondást.

  • A december 31-i évfordulós szerződéseket érintő felmondásokat 2023. december 1-jén (péntek) éjfélig lehet elfogadni.
  • A papír alapú felmondásokat minden esetben érkezési bélyegzővel kell ellátni. A papír alapon átvett, de elektronikus formában továbbított felmondásokat az érkezési bélyegzővel ellátott formában kell szkennelni. (Egyértelműen látszódnia kell a beérkezés időpontjának, és az átvétel helyének.)
  • Az ügyfelek számára nyitva tartott ALFA egységek, 2023. december 1-jén, pénteken a nyitvatartási idő végéig fogadhatják el a személyesen leadott felmondásokat.
  • Az ALFA egységekbe beérkezett felmondásokat 2023. december 01-jén, péntek éjfélig lehet elfogadni.
  • A nem december 31-i szerződések esetében legkésőbb a „Szerződés évfordulója – 30. napon kell beérkeznie a biztosítóhoz.
  • Elegendő az elektronikus továbbítás, a papír alapú felmondás továbbítására ebben az esetben nincs szükség.

 

Felmondás formája

Felmondáshoz szükséges iratok

Web Service szolgáltatás alkuszi partnerek részére

A Web Service szolgáltatás alkuszi partnereink részére kialakított szolgáltatás, melynek keretében partnereink elektronikus formában adják át a biztosító részére szerződő/üzembentartó ügyfelünk által kezdeményezett felmondást.

A kialakított szolgáltatás eléréséhez partnereink előzetesen jogosultságot kapnak.

Évforduló dátumának lekérdezése

Értékesítési partnerek esetében:

  • PKR/Infotár/ Állományegyeztető listák
  • Az állománylistában a rovat neve: Techn.kezd év.hó.nap -1 nap

Megbzott biztosításközvetítői partnereink minden főkódra a BROKERI_HETI_ALLEGY_0000900000_20170000.xls listában ellenőrizhetik a törölt szerződéseket.  A lista a PKR-n kívüli statisztikák Listák/Egyeztető listák/Állományegyeztető listák mappában kerül terítésre minden héten.

Ha egy felmondást még határidő előtt vissza kíván vonni az ügyfél:

  • A felmondás visszavonását elektronikusan (esetleg írásban levélben, faxon), vagy telefonon kell jeleznie ügyfelünknek. A felmondás visszavonását az Ügyfélkiszolgálási Operációmunkatársai hajtják végre. Feltétel: A felmondás visszavonása az évforduló előtt 1 nappal érkezzen be
  • Felmondás törlése funkció a Web Servicen nincs.

.