Utasbiztosítás

 • Magyar nyelvű segítség a világ bármely pontjáról
 • Autó-motor asszisztencia 20 éves járműre is
 • Covid-19 fedezet minden csomagban
 • Átlátható feltételek, egyszerű, gyors biztosításkötési folyamat
 • 97%-os elégedettségi mutató

Gondoskodj róla, hogy ügyfeled ne utazzon külföldre utasbiztosítás nélkül!

Ha közös ügyfelünk bajba kerül külföldön, csak hívnia kell minket és mi segítünk neki. Baleset vagy betegség esetén megszervezzük ellátását, ápolását. Poggyásza sérülése, eltulajdonítása esetén mi megtérítjük a kárát, és igyekszünk szinte minden külföldön előforduló kellemetlen helyzetben a segítségére lenni.

Indulás előtt köss ügyfelednek Alfa utasbiztosítást!

 • Magyar nyelvű asszisztencia szolgáltatás a világ bármely pontjáról
 • Baleset, betegség és poggyászbiztosítás minden csomagban
 • További 29 féle szolgáltatással az ügyfél nyugalma érdekében
 • Szerződéskötés után azonnal küldjük a kötvényt

Tisztelt Ügyfeleink!

Az utasbiztosítások szerződési feltételei alapján kizárás alá esnek azok az események, amelyek olyan területen következnek be, amelyeken a beutazáskor háborús állapotok uralkodtak. Fontos azonban megjegyezni, hogy azokban az esetekben, amikor a kizárás alá eső cselekmény a külföldi tartózkodás során kezdődött, a Biztosított személyét érő kár térül:

Általános kizárások

a) Nem tekinthetők biztosítási eseménynek, és a Biztosító nem nyújt szolgáltatásokat, az alábbiakkal összefüggésben keletkezett károkra, ha azok a Biztosított állandó lakóhelyének országán kívül, olyan országban történtek, amelyet a magyar kormány kockázatosnak minősített, vagy ahol a Biztosított látogatásakor már háborús állapotok uralkodtak:
 • háború, invázió, külföldi ellenségek cselekményei, ellenségeskedések vagy háborúhoz hasonló hadműveletek (hadüzenettel vagy anélkül),
 • polgárháború, lázadás, zendülés, belső zavargások,
 • katonai felkelés, katonai erőszak,
 • forradalom.

A Biztosító megtéríti a Biztosítottat ért személyi kárt, ha az a fenti események kezdetétől számított 14 napon belül történt, és a Biztosított nem volt aktív résztvevője a fenti cselekményeknek, de nem téríti meg a Biztosító ezekben az esetekben a vagyontárgyakban keletkezett kárt.

Tekintettel arra, hogy Ukrajna „utazásra nem javasolt ország” kategóriába kerül, már nem lehet új szerződés biztosítottja Ukrajnába utazó személy.

A Külügyi Szolgálat tájékoztatója az alábbi honlapon érhető el

Biztosítás nélkül sokkal szörnyűbb lett volna.

Egy tanulságos eset, mennyibe került volna az ellátás, ha nincs az Alfa

Motorbaleset Bosznia-Hercegovinában

A középkorú férfi motorral érkezett Bosznia-Hercegovinába rokonlátogatásra. A kisváros egyik mellékutcájában egy éles kanyarban motorjával megcsúszott, és súlyos sérülésekkel kórházba került. A férfinek négy bordája is eltörött, ezért néhány napig még megfigyelés alatt tartották. A szakorvosi vélemény szerint a sérült állapota nem tette lehetővé, hogy motorkerékpárra ülve érkezzen Magyarországra, így a járművet hazaszállították, a férfit pedig mentőautó vitte otthonába.

A motorosnak – mivel volt biztosítása – nem kellett kifizetnie az összesen több mint 600 ezer forintot, hanem csupán napi 550 forintba került a biztonság. 

Kapcsolódó Dokumentumok

További dokumentumok az alfa.hu-n.