Történelmi gyökerek

Az Alfa Biztosító új név a magyar biztosítási palettán, valójában – jogelődei révén – a vállalat Magyarország egyik legnagyobb múltra visszatekintő biztosítótársasága, története a múlt század közepéig nyúlik vissza. 1949-ben megalakult az Állami Biztosító Nemzeti Vállalat, amely az akkori viszonyok között széles rétegeknek nyújtott biztosítási szolgáltatást. A társaságot 1992-ben privatizálták, amely során a holland székhelyű nemzetközi Aegon vállalatcsoport többségi tulajdont szerzett.

A vállalat ÁB-AEGON, majd Aegon Magyarország néven az elmúlt 30 éven keresztül a magyar biztosítási piac meghatározó szereplőjeként segítette ügyfeleit a pénzügyi biztonságuk megteremtésében.

Tulajdonosváltás

Az Aegon NV. 2020-ban döntött egyes kelet- és közép európai érdekeltségei eladásáról az osztrák székhelyű VIG csoportnak, amely az Union Biztosító révén ismert szereplő a magyar piacon. Az Aegon csoport részeként három évtizedig működő magyarországi leányvállalat a hazai biztosítási piac egyik legsikeresebb vállalataként csatlakozott a VIG csoporthoz, amelynek hazai érdekeltségeiben kisebbségi tulajdonosként a Magyar Állam is szerepet vállal. Így jött létre az Alfa Biztosító, amely a lakásbiztosítási piac vezető biztosítója, tulajdonosain keresztül – a VIG-Magyar Állam közel 20%-os piaci részesedésével – Magyarország egyik vezető biztosítási csoportjának tagja.

Alfa – Együtt egy biztonságosabb jövőért

A legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai biztosító révén ügyfeleink és üzleti partnereink bizton építhetnek a szakértelmünkre. Sok évtizedes tapasztalatunkkal és naprakész tudásunkkal segítjük ügyfeleinket eligazodni a különböző biztosítási, megtakarítási termékek és szolgáltatások között annak érdekében, hogy megóvhassák a számukra fontos értékeket. Termékeinket folyamatosan igazítjuk a világ és az igények változásaihoz, hogy ügyfeleink az élet örömeivel foglalkozhassanak, a mindennapok kockázatai helyett.

Stratégiánk

A VIG – Közép-Európa vezető biztosítási csoportjának – tagjaként stabil, tőkeerős nemzetközi hátterünk, valamint kisebbségi tulajdonosunk, a Magyar Állam biztosítja számunkra a fenntartható, stabil és eredményes működés minden feltételét.
Stratégiánk lényege, hogy az Alfa a magyar biztosítási és nyugdíjpénztári piac meghatározó szereplőjeként továbbra is piacvezető szolgáltató legyen a lakásbiztosítási piacon, miközben innovatív szemléletének és stratégiájának köszönhetően az életbiztosítások terén a három legnagyobb piaci szereplő közé kerüljön.

Vállalatunk sikerét több évtizedes szakértelmünkre, kiváló és elkötelezett szakembereinkre, valamint stabil ügyfélkapcsolatainkra és a bizalomra építjük. Működésünk kulcseleme a folyamatos megújulás, rugalmasan alakítjuk szolgáltatásainkat a változó életmódunkból adódó új biztosítási és kockázati igényekhez. A piacon élen járó szolgáltatóként mi magunk is alakítjuk a trendeket, ügyfeleink elégedettsége és biztonsága érdekében.
Az ügyfeleinkkel és üzleti partnereinkkel hosszú távú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésre törekszünk.
Ránk mindig számíthatnak!