Motor CASCO

  • Kedvezményes díjak a legnépszerűbb márkájú motorokra
  • Személyre szabható védelem
  • Téli garázs szolgáltatás
  • Ajánlatkéréshez használd a FrontEnd felületünket

Használt és új motorkerékpárokra és rendszámos 50ccm feletti robogókra tudsz casco biztosítási fedezetet nyújtani

Alapbiztosítási elemek

KIegészítőbiztosítási elemek

A Biztosító és a Szerződő között létrejött töréskár-biztosítási szerződés alapján a Biztosító az alábbi feltételekben meghatározott módon és esetekben – önrészesedés levonásával, a törvényes belföldi fizetőeszközben – megtéríti a jelen szerződéssel biztosított motorkerékpárban a keletkezett töréskárt.

A biztosított motorkerékpárt, alkatrészét, közvetlenül károsító villámcsapás, földrengés, földcsuszamlás, kő- és földomlás, természetes üreg, vagy talajszint alatti építmény beomlása, szélvihar, felhőszakadás, árvíz (kivéve az árterületen, hullámtéren bekövetkező károk), egyéb vízelöntés, jégverés, lezúduló hótömeg és hónyomás által okozott kár.

A motorkerékpárban, alkatrészeiben, tartozékaiban – a gépjármű meghibásodása vagy külső tűz átterjedése folytán – keletkezett tűz, önrobbanás, robbanás által okozott kár.

A gépjármű teljes eltulajdonítása, vagy részlopás-kár esetén a Biztosító a gépjármű káridőponti értékét téríti meg.

A biztosított járművel közlekedő személyt (a motorkerékpár vezetője, a motorkerékpáron utazó személyek)a kockázatviselés kezdetét követően, a gépjármű közlekedésével összefüggésben olyan, a Biztosított akaratán kívül hirtelen fellépő külső hatás (baleset) éri, amelynek következtében egy éven belül meghal, vagy a szerződésben meghatározott mértékű állandó egészségkárosodást, illetve múlékony sérülést szenved. Egészségkárosodásnak tekintendő az olyan testi vagy szellemi működőképesség-csökkenés, mely a szokásos életvitelt korlátozza.

A gépjármű assistance szolgáltatás akkor vehető igénybe, ha a gépjármű mozgásképtelen, vagyis nem működőképes a következő okokból: üzemzavar, önhibából vagy gondatlanságból eredő meghibásodás, baleset, lopás és rongálás miatt bekövetkezett káresemény.

Csak külön díj fizetése esetén terjed ki a biztosítás függetlenül attól, hogy azok gyári vagy nem gyári vagy utólag beépített tartozékok:


• xenon, illetve LED fényszóró,
• a járműbe beépített navigációs rendszer,
• utólag fixre szerelt zárható, tároló doboz vagy bőrtáska
• utólag szerelt áramvonalidomok, légterelő/túra plexi
• utólag szerelt kipufogó.

  • legfeljebb két darab bukósisak darabonként 100.000,– Ft értékhatárig;
  • a vezető és az utas testi épségének védelmére gyártott felsőruházat (motorosruha) protektorok, a kesztyű, valamint a bakancs, csizma
    (a továbbiakban motoros ruházat) személyenként legfeljebb 150.000,– Ft-ig, de összesen legfeljebb 300.000,– Ft-ig.
  • a motorkerékpár oldalkocsi, utánfutó.

 

Nem terjed ki a biztosítás a motorkerékpár egyedi, különleges dekorációs festményeire.

Téli Garázs szolgáltatás

A téli garázs csomag kiegészítő szolgáltatással szüneteltethető a töréskár-biztosítási elem, akár 6 hónapig, így csökkenthető az éves díj, azonban a vagyontárgy biztonságban van. A téli hónapok alatt a lopás és elemi- és tűzkár biztosítási fedezet aktív a töréskár biztosítási elem szüneteltetve van.

Téli garázs csomag szolgáltatás ideje alatt a havi díj motor tipustól függetlenül 2000 Ft.

Aktiválás és megszüntetés

Írásban vagy telefonon bejelentett kérés alapján (Alfa Call Center, e-mail, levél, ügyfélszolgálat)

 

Aktiválás kezdete, leghamarabb a bejelentést követő hónap első napja!

Kapcsolódó dokumentumok